Om provvalet

Moderaternas provval till Riksdag och landsting/region arrangeras av förbund som geografiskt motsvarar en eller flera av Sveriges riksdagsvalkretsar. Inom ett förbund kan det finnas en eller flera listor till varje politisk nivå. Förbunden innehåller också ett antal kommunföreningar som anordnar provvalen till kommunfullmäktige. Många kommunföreningar genomför även kommunprovvalet på denna webbplats.

Så röstar du

För att rösta behöver du en kod. Som medlem i Moderaterna och ett förbund eller en kommunförening som genomför provval får du ett brev med inbjudan till provvalet. I brevet finner du den kod som krävs föra att rösta. Koden är avpersonifierad, så det går inte att i efterhand se vem som har röstat på vilka kandidater.

Ange din kod genom att välja ”Logga in” eller ”Till röstningen” överst på sidan. När koden är inmatad ser du vilka val du har rösträtt i. Alla val genomförs inte samtidigt, så du kanske får möjlighet att rösta på dina riksdagskandidater under hösten medan provvalet till kommunfullmäktige genomförs i januari.

Resultaten presenteras normalt inom några dagar efter att valet stänger för röster.